Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Χωθείτε στην σουπιέρα!



Καλησπέρα!

Όχι δεν έχει ιστορία σήμερα! Μην κλαίτε (ακόμη), θα σας ταρακουνήσω λίγο τις παιδικές σας αναμνήσεις και θα σας ψήσω να γίνετε λίγο παιδιά.
Σήμερα θυμήθηκα το εξής παιδικό βιβλίο το οποίο θα σας προτείνω να το αγοράσετε.


Ναι το θυμάμαι γιατί το διάβασα στο δημοτικό και γέλαγα μέχρι δακρύων. Και μετά τα δάκρυα του γέλιου μου έμεινα με χαμόγελο.


Περιγραφή : "Ο Μικές ήταν ένα γερό παλικαράκι πέντε χρόνων. Ζούσε σ' ένα αγρόκτημα με τη μητέρα του, τον πατέρα του, τη μικρή αδελφή, την Ίντα, τον εργάτη για τα χωράφια, τον ’λφρεντ και τη Λίνα, την υπηρέτρια. Ο Μικές είχε ξανθά μαλλιά, κατακόκκινα μάγουλα και καταγάλανα μάτια κι όταν τον κοίταζες νόμιζες πως ήταν ένα μικρό αγγελούδι. Μα ο Μικές μόνο αγγελούδι δεν ήταν!"

Μέσα απο αυτό το βιβλίο θα θυμηθείτε σίγουρα τις σκανταλιές που κάνατε όταν ήσασταν παιδιά, την περιέργεια που είχατε για τα πράγματα γύρω σας. Σας προκαλώ να ταξιδέψετε και να χώσετε το κεφάλι σας στην σουπιέρα! :-)

2 σχόλια:

Δεν έχω κλειδώσει τα σχόλια, οποιοσδήποτε είναι ελεύθερος να πει ότι θέλει. Να με κατακρίνει η να μου δώσει τα εύσημα. Να θυμάστε ότι "Θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία." Α. Κάλβος.